Glas

Glasset skal passe

Der er mange muligheder, når du skal vælge de glas, der vil give dig det optimale syn og passe til din hverdag. Først skal du vælge, om det skal være plasticglas eller mineralglas…

Plasticglas
Er et letvægtsglas, der er fremstillet af forskellige plastmaterialer. Det er på grund af den lave vægt meget behageligt at bære, og er ikke tykkere end mineralglas. Det anbefales altid til børn og til sportsbrug, da glassene er splintfri. Det er mere modtageligt for ridser, men kan ved en ekstra hærdning få ca. 80 % af mineralglassenes hårdhed.

Mineralglas
Er fremstillet af rigtigt glas og er derfor tungere end plasticglas. Den hårde overflade betyder, at de er lidt sværere at ridse – men de kan splintre eller få slået skår af, hvis de f.eks. tabes på gulvet.

Glas med enkeltstyrke
Er du nær- eller langsynet kan dette løses med et enkeltstyrkeglas. De bruges ofte som fjernsyns-, læse- eller kørebrille.

Glas med flerstyrke
Er et multiglas, der vil forbedre dit syn på alle afstande. Du kan læse, se tv og kigge på landskaber uden at skulle skifte brille. De kan fås med glidende overgang eller med et slebet og markeret læsefelt nederst.

Ridsefri glas
Til specielt plasticglas anbefaler vi altid en ekstra hærdning af glasset, så det kan modstå generende ridser og dermed forlænge glassets levetid.

Refleksfrit glas
Vi kan give dine nye glas en refleksbehandling, der betyder, at dine glas ikke giver genskin fra sollys, pc-skærmen, elektrisk lys osv. Vi behandler glasset på begge sider, så dine øjne også bliver tydeligere at se på fra andre, fordi glassene nærmest virker usynlige.

Glas med automatisk farveskift
Det kan være en fordel, hvis du har lysfølsomme øjne eller opholder dig meget udendørs. Glassene bliver automatisk mørkere, jo mere lys der er. En ulempe kan være at farveskiftet går langsommere, når du f.eks. går indendørs og derfor kan føle brillerne for mørke – eller de måske ikke bliver mørke nok, når du kører bil, da bilruden forringer farve effekten.

Tonede glas
Glas med en svag tone er med til at udjævne kontraster, så lyset virker mere blødt. I overskyet eller tåget vejr kan glassene hjælpe synet til at fremhæve kontrasterne.

Solbriller med styrke
Solbriller kan slibes både som enkeltstyrke og som flerstyrkeglas. Det giver dig et klart og behageligt syn, når solen skinner – og når reflekser fra vand, sne eller våde vejbaner generer øjnene, så ring til HomeOptiks brillebus på tlf: 70 111 444


glas